Нюйоркчанин иска рекордна сума за ухапване от куче
Нюйоркчанин иска рекордна сума за ухапване от куче / снимка: Guliver/Getty Images

Срещу градските власти в Ню Йорк беше заведен рекорден иск за обезщетение от местен гражданин заради ухапване от куче, пише в. "Дейли мейл". 62-годишният Антон Пурисима иска да му се изплати астрономичната сума в размер от 2 индецилиона долара /числото 2, последвано от 36 нули/. А това е повече от всички пари на планетата, взети заедно, пише БТА.

Така пострадалият нюйоркчанин щял да може да преглътне факта, че средният му пръст бил ухапан от заразено с бяс куче, докато пътувал в градски автобус. Ищецът квалифицира случката като опит за убийство, дискриминация, умишлено причиняване на емоционален стрес, нарушаване на гражданските му права, рекет и др.

Заведеният иск е с обем от 22 страници. В него също се иска обезщетение от китайска двойка, която го снимала без разрешение след инцидента. И компенсация от летището Ла Гуардия за това, че винаги му надписвало сметките за кафе. В заведеното от Пурисима дело се изтъква, че претърпяното от него не може да бъде поправено с пари, но двата индецилиона долара /сумата с 36 нули/ донякъде ще накажат виновните.

През изминалите години Пурисима е давал под съд Китайската народна република, както и няколко големи банки, сред които "Джей Пи Морган" и "Уелс Фарго".