/ Gulliver/Getty Images
„Дълбоко съжалявам за нанесените вреди“. Това написа в Twitter ракета №1 в световния тенис Новак Джокович. Тенисистът призна, че организаторите „са сгрешили”, като са взели решение  да бъдат домакини на тенис турнира в Белград.

"Дълбоко съжалявам за вредите, които нанесе турнирът. Всичко, което направихме аз и организаторите, бе от сърце и с добри намерения. Вярвахме, че надпреварата спазва всички здравни протоколи. Здравната обстановка в региона изглеждаше нормална, за да може най-сетне хората да се обединят от филантропската ни идея. Сбъркахме, беше прекалено рано. Не мога да опиша колко съжалявам за това и за всеки случай на заразен.", разкая се тенисистът в социалната мрежа.

"Ако сте посетили "Адриа Тур", или сте били около някого от зрителите, Ви моля да се подложите на тест и да спазвате социална дистанция. За тези в Белград и Задар скоро ще споделим необходимия здравен ресурс. Останалата част от турнира е отменена. Ще обърнем внимание на всички засегнати. Моля се за бързото им възстановяване!", написа Ноле в Twitter.

Новак Джокович заяви, че "дълбоко съжалява", след като стана четвъртият тенисист, който даде положителна проба за коронавирус след турнира, чийто домакин беше. „Много съжалявам, че турнирът ни е причинил вреда“, написа в Twitter 17-кратният шампион от Големия шлем и настоящ световен номер едно.



По-рано стана ясно, че й съпругата на тенисиста Йелена също е заразена. Двете деца на семейството са с отрицателни проби.
Джокович се е изследвал в Белград, след като стана ясно, че Григор Димитров също е заразен.

Джокович няма никакви симптоми на заразата и се чувства добре. Той ще бъде изолиран за 14 дни, се казва още в информацията.