/ iStock/Getty Images
Ню Йорк ще се присъедини към други американски щати, които включиха здравите хора на 50 и повече години в групата на тези, които може да получат ваксина срещу новия коронавирус, съобщи губернаторът Андрю Куомо, цитиран от Ройтерс.

Щатът Ню Йорк, който е четвърти по население в САЩ, досега беше ограничил поставянето на ваксини само за хора на 60 и повече години, които имат здравословни проблеми или са работници от първостепенно значение, особено такива, които влизат в чести контакти с други хора.

68 милиона души са ваксинирани в САЩ (ВИДЕО)

"Понижаваме възрастовия праг и ще ваксинираме повече хора", каза Куомо в църква в Маунт Върнън, щата Ню Йорк, където започна кампания за насърчаване на религиозните обекти да приемат да са ваксинационни центрове.

Флорида вече понижи възрастта за ваксиниране до 50 години, както и някои други щати. В Аляска възрастовият праг за ваксинация е най-нисък - 16 години, а 31,5 процента от жителите на този щат са получили поне една доза ваксина.

Ню Йорк е инжектирал поне една доза ваксина на 26,1 процента от населението си, а Флорида - на 23,8 процента. На национално ниво 24,9 процента от американците са получили поне една доза ваксина, а 13,5 процента - и двете, сочат данни на Центровете по контрол и превенция на заболяванията.
БТА