/ БГНЕС
Белият дом опроверга статия, публикувана в "Ню Йорк таймс", според която президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от бившия директор на ФБР Джеймс Коми да прекрати разследването срещу Майкъл Флин, който бе съветник на държавния глава по националната сигурност, предадоха световните агенции.

Пентагонът започна разследване на Майкъл Флин

Според изданието Тръмп е отправил искането си на среща в Овалния кабинет през февруари. Вестникът се позовава на служебна бележка, която Коми е написал малко след разговора. Флин подаде оставка ден след срещата на 14 февруари заради контактите си с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, припомня Асошиейтед прес.

Белият дом опроверга информацията на "Ню Йорк таймс".

"Президентът никога не е искал от Коми или от когото и да е друг да прекратява каквито и да било разследвания, включително такова, свързано с генерал Флин", се подчертава в изявление на президентската администрация.
Пресслужбата посочва, че Тръмп многократно е изразявал мнението си, че генерал Флин е почтен човек, който е служил и защитавал страната.

Бившият съветник на Тръмп Майкъл Флин иска съдебен имунитет

Според сътрудник на Коми, който е видял служебната бележка обаче, подробностите по документа, описани от вестника, са верни, допълва Ройтерс.
БТА