/ БГНЕС, архив
Бившият съветник на Доналд Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин предложи на ФБР и парламентаристите, разследващи връзките на приближени на американския президент с Русия, да свидетелства в замяна на съдебен имунитет, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от световните информационни агенции.

Бившият съветник по национална сигурност на Тръмп получил пари от руска телевизия?

Предложението, отправено чрез адвоката на Флин към ФБР и комисиите по разузнаване в Камарата на представителите и Сената, за момента не е прието, уточнява на сайта си американският всекидневник, цитиран от АФП.

"Генерал Флин, разбира се, има какво да разкаже и много би искал да направи това, ако обстоятелствата го позволят", посочи комюнике адвокат Робърт Келнър. В него той отбелязва, че бившият съветник води разговори със специалните комисии по разузнаване в двете камари на Конгреса, но подробности не се съобщават, посочва ТАСС.

Бивш съветник на Тръмп признава за лобиране, което може да е било в услуга на Турция

Не е известно дали Флин е предложил да говори за специфични аспекти от времето, когато е работил за Тръмп, но фактът, че иска да си осигури имунитет, означава, че допуска, че може да си има неприятности с правосъдието, подчертава "Уолстрийт джърнъл".
БТА