стрелба Вегас
стрелба Вегас / Guliver/Getty Images
Няма данни за пострадали българи при стрелбата в Лас Вегас, съобщиха от Министерството на външните работи, цитирани от БГНЕС. От ведомството са отправили запитване до институциите в САЩ във връзка с инцидента.

Десетки жертви при стрелба на концерт в Лас Вегас (СНИМКИ/ВИДЕО)

Над 50 души бяха убити, а 400 човека – ранени, при стрелба по публиката на концерт близо до хотел в Лас Вегас. Извършителят бе убит от полицията. Това е най-кръвопролитното нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ.

СНИМКИ: ДЕСЕТКИ ЖЕРТВИ И РАНЕНИ ПРИ СТРЕЛБА В ЛАС ВЕГАС

Стрелецът е местен жител, който е идентифициран. Мотивите му остават неизвестни. Той е стрелял с автомат от хотел в близост до мястото, където се е провеждал кънтри фестивал. Нападателят се е регистрирал като гост на хотела и е убит от служителите на реда в стаята, която е наел.

Откриха жената, издирвана заради стрелбата във Вегас

стрелба Вегас
Guliver/Getty Images

И въпреки че властите смятат, че стрелбата е дело на самотен стрелец, те предприеха издирване и откриха 62-годишна австралийка. Смята се, че тя е била приятелка на 64-годишния нападател. Жената е на 62 години и се е преместила в САЩ преди около 20 години. Всички обвинения срещу приятелката на Падок са свалени, тъй като полицията изключи тя да е съпричастна към случилото се.