Намериха бижутата, откраднати при зрелищeн обир в хотел „Риц“

Хотел Риц
Хотел Риц / БГНЕС
Полицията в Париж успя да намери всички бижута, откраднати от магазин в хотел "Риц" във френската столица при зрелищен обир, но все още издирват двама от крадците, съобщи полицейски източник, цитиран от Асошиейтед прес.
 
Макар и в крайна сметка неуспешен, обирът в сряда вечерта повдигна въпроси за сигурността в един от най-престижните квартали в света, този около площад "Вандом", където се намират френското министерство на правосъдието, скъпи бутици и построеният през 19 век хотел.

Зрелищен обир: Крадци с брадви отмъкнаха бижута за милиони от парижки хотел

Хотел Риц
БГНЕС

Вчера работници разчистиха натрошените стъкла и започнаха да поправят щетите от грабежа.
 
Трима от извършителите влезли през заден вход на хотела и използвали брадви, за да счупят стъклените витрини с бижута в главното фоайе. След това те хвърлили плячката през прозорец на чакащите ги отвън двама съучастници, единият от които избягал с кола, другият - с мотор. Другите трима обирджии не бяха арестувани.

Хотел Риц
БГНЕС

Част от откраднатите бижута и часовници бяха намерени в сак, който избягалият с мотоциклета изпуснал, когато блъснал пешеходец. Останалите скъпоценности били разпръснати сред счупените стъкла на витрините при разчистването на обекта.
 
Общата стойност на изложените в магазина бижута се оценява на около 4,5 милиона eвро.
БТА