Мъже атакуваха лагер за охранители на палестинския президент
Мъже атакуваха лагер за охранители на палестинския президент / netinfo

Десетки неизвестни въоръжени мъже атакуваха тренировъчна база за охранители на палестинския президент Махмуд Абас в град Газа. Само преди няколко часа Абас обяви, че ще прекрати деветмесечното управление на Хамас чрез предсрочни избори, предаде Асошиейтед прес.

Официална палестинска телевизия идентифицира нападателите като бойци на Хамас. Пазач на входа на базата бе убит, а други трима охранители ранени.

Ожесточеното сражение продължи 20 минути. Нападателите избягаха, след като в базата бе изпратено подкрепление от други тренировъчни лагери.

Силите за сигурност обградиха района и претърсват базата. Те поясниха, че в нея е имало само около десетина човека, когато въоръжените лица пристигнали с джипове и открили огън.

Базата се намира на около 700 метра от резиденцията и канцеларията на президента в Газа. По време на нападението Абас е бил в град Рамала на Западния бряг.

Преди няколко дни Хамас обвини президентската охрана, че е замесена в стрелба по автоколоната на министър председателя от Хамас Исмаил Хания.