/ iStock/Getty Images
Русия твърди, че може да предостави доказателства
Украинските националисти готвят масови атаки срещу църкви навръх Възкресение, твърди Русия. Целта била след това цивилните жертви да се препишат на Москва, съобщи руското посолство в България, като се позова на Междуведомствения координационен щаб на Руската Федерация за хуманитарно реагиране в Украйна.

Отново обстрел над Харков, има загинали
 
От националистическите батальони са били създадени над 70 мобилни групи с автомобили с повишена проходимост с установени минохвъргачки (така наречени "блуждаещи минохвъргачки"), които ще имат задача да обстрелят православни храмове и църкви във Великденската нощ (23 срещу 24 април 2022 г.) за да обвинят след това руските военни в масово убийство на мирно население в този свещен за православни празник.
 




Според наличната достоверна информация, киевският режим, подкрепян от редица западни страни, завършва подготвяне на ужасяващи чудовищни провокации с многобройни жертви в Запорожка, Николаевска, Одеска, Сумска и Харковска области, се казва в съобщението.


Москва твърди още, че Киев кани голям брой журналисти от западни информационни агенции с цел "заснемане на уж "безчинствата на руснаците" и незабавно цинично разпалване на фейкове". 

Германия разследва употребата на символа Z в подкрепа на войната в Украйна
 
Подготвящите се провокации на украинските власти демонстрират пълното им безразличие към съдбата на собствените им граждани. Предварително предупреждаваме страните от "цивилизования Запад" начело със САЩ за това, че Руската Федерация има оперативна доказателствена база за подготвящите се поредни ужасни престъпления на киевския режим.