/ iStock/Getty Images
Мечките все по-често се приближават до населени от хора места в далечния изток в Русия. По-рано тази седмица местните медии съобщиха, че местен гъбар е бил жестоко пребит и от диво животно само на 500 метра извън местно село в района на Хабаровск.

Полицията в Комсомолск-на-Амур, област Хабаровск започна разследване, след като мечка влезе в гробище в местно предградие близо до гората северно от града, разкопа наскоро погребано тяло и го извлече.

Мечка разби стена на къща като екшън герой (СНИМКИ)


„На мястото на инцидента беше изпратена разследващо-оперативна група.“, обясни говорител на полицията. „Открити са отпечатъци, принадлежащи на мечка. Тялото на починалия все още не е намерено”, добави говорителят.

Мечка падна върху полицейска кола

Юрий Колпак, ръководител на регионалното министерство на природните ресурси, заяви, че служителите на министерството са получили разрешение за отстрел на животното и че са го намерили и убили.

Според Колпак причината за появата на мечки в местните гробища обикновено е много банална, тъй като хората оставят храна по гробовете, а животните влизат и се хранят с всичко, годно за консумация. Възможните нарушения на стандартите за дълбочина на гробовете, допуснати от местните работници, също могат да бъдат проблем, каза той.
БГНЕС