/ БГНЕС
Извършителят на най-масовото убийство в съвременната история на САЩ е имал таен живот, набавяйки си оръжия и муниции в продължение на десетилетия, преди да застреля от хотелската си стая десетки хора на музикален фестивал в Лас Вегас, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите.

Десетки жертви при стрелба на концерт в Лас Вегас (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
64-годишният Стивън Падок по последни данни уби 58 и рани 489 човека, стреляйки в неделя от стаята си на 32-ия етаж на хотел по музикален фестивал на открито в Лас Вегас, преди да се самоубие.

Мотивите му остават неизяснени.

Стрелба в Лас Вегас, има убити и ранени
Guliver/Getty Images

Появиха се снимки с оръжията на стрелеца от Лас Вегас, открити в хотелската му стая
 
Джоузеф Ломбардо - шерифът на окръг Кларк, щата Невада, където се намира Световната столица на хазарта - описа Падок като психически неуравновесен и опасен. След атаката в колата му са били открити контейнери с експлозиви, тежащи 22 килограма, както и 1600 единици боеприпаси.
 
Падок е наел стая в друг хотел в Лас Вегас по време на музикален фестивал между 22 и 25 септември. Според Ломбардо масовият убиец е възнамерявал да избяга и да се укрие след стрелбата. Той отказа да даде подробности.
 

Какво не знаем за стрелеца от Лас Вегас?
 
Няма признаци масовата стрелба да е свързана с международния тероризъм, обяви представител на ФБР. По-рано джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за атаката, твърдейки, че Падок е приел исляма преди няколко месеца. Няма индикации нейната версия да е вярна.
 
Приятелката на Падок увери, че не е знаела нищо за плановете му. 62-годишната Мерилу Данли описа масовия убиец като "мил, нежен и кротък".
 
Приятелката на убиеца Стивън Падок, на 64 години, се върна във вторник вечерта, по думите й, доброволно от Филипините, където била на посещение при своето семейство. Докато тя била там, Падок, играещ с големи суми комарджия, й изпратил 100 000 долара. Мерилу не очаквала тези пари и се обезпокоила, че приятелят й иска да я изостави.

Разкриха подробности за стрелеца от Лас Вегас

Ломбардо уточни, че Падок е ранил 489, а не 527 души. 317 от тях вече са били изписани от болница.
 
 
Boston 25 Live Stream

President Donald Trump visits University Medical Center following Las Vegas mass shooting.

Публикувахте от Boston 25 News в 4 октомври 2017 г.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети Лас Вегас и увери жителите на града, че цялата нация е с тях, за да им помогне да понесат болката след най-смъртоносната масова стрелба в съвременната история на страната.
 
Тръмп обаче отклони репортерски въпрос дали Съединените щати имат проблем с насилието с огнестрелни оръжия. "Няма да говорим за това днес", отговори лаконично той.
БТА