/ Guliver/Getty Images
Мария Шарапова става инвеститор в компанията Cofertility. Проектът позволява на жените да замразяват яйцеклетките си безплатно, при условие че половината от тях ще бъдат дарени на двойки, които имат репродуктивни проблеми.

В интервю за Vogue Шарапова обясни, че замразяването на яйцеклетки може да бъде много полезно за спортистките, които могат да се съсредоточат върху постиженията си и да удължат кариерата си, без да се притесняват за личния си живот. Този проект, смята Шарапова, ще осигури на жените такъв ценен ресурс като времето, благодарение на който те няма например да влизат прибързано във връзка.

По думите на Мария, самата тя в младостта си не е имала време да мисли дори за приятелство, да не говорим за връзки. „Но в същото време винаги съм знаела, че ще дойде моментът, в който ще искам да стана майка“, подчертава тя.

Припомняме, че Мария Шарапова роди първородния си син Теодор от британския милиардер Александър Гилкс, когато беше на 35 години. Сега известната тенисистка е на 37 години. Наскоро тя се завърна като зрител на Уимбълдън със семейството си 20 години след победата си.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
БГНЕС