Маниакът от Кливланд, държал в плен 3 жени, се призна за виновен
Маниакът от Кливланд, държал в плен 3 жени, се призна за виновен / БГНЕС

Американецът от пуерторикански произход Ариел Кастро, държал десет години в плен в дома си три жени, които насилвал системно, се призна за виновен, за да избегне смъртно наказание, предаде Асошиейтед прес.

Пред съда 53-годишният Кастро каза, че е пристрастен към порнографията, че има сексуален проблем и преди години е бил жертва на сексуално посегателство. В замяна прокурорите поискаха за него доживотна присъда без право на замяна плюс 1000 години затвор, отбелязва БТА.

Кастро каза, че съзнава, че никога няма да излезе от затвора. Очаква се присъдата му да бъде огласена в четвъртък. Трите му доскорошни пленнички - Аманда Бери, Джина Дехесус и Мишел Найт - изразиха облекчение, че насилникът им се е признал за виновен и ще остане в затвора до края на живота си. В изявление, разпространено от юридическата кантора, която ги представлява, те казват, че са удовлетворени от решението. Бери, Дехесус и Найт продължават да отказват публичност.

Трите жени изчезват без следа между 2002 и 2004 година, когато са на 14, 16 и 20 години. Всяка от тях приела предложението на шофьора на училищен автобус Кастро да я откара до дома й. Кастро останал приятел на семейството на една от жертвите си и дори участвал в издирването й.

Трите жени избягаха от къщата на 6 май, когато Аманда Бери успяла да повика съсед на помощ и се обадила в полицията. Часове по-късно похитителят бе задържан. Кастро се призна за виновен по 937 обвинения, включително за убийства заради причинени аборти. Той и Бери имат шестгодишна дъщеря.