Маймуна със сладолед
Маймуна със сладолед / iStock/Getty Images
Маймуни саймири в Лондонския зоопарк се разхлаждат в горещините със специални ледени изкушения - блокчета от замразен плодов чай с пълнеж от ядки и семена, след като температурите в британската столица достигнаха 36 градуса Целзий, пише в. "Дейли стар".

Кадри, разпространени от зоопарка, показват как развълнуваните примати се наслаждават на специалните лакомства в ограждението си, като помежду им не липсват "пререкания" за най-апетитните ледени хапки.

"По време на горещините служителите ни предлагат разхлаждащи лакомства от замразен плодов чай, ядки и семена на нашите животни. Освен че се охлаждат, маймуните подобряват и уменията си за търсене и надушване на храна", казва ръководителя на сектор "Примати" Даниъл Саймъндс.

Саймирите са всеядни, като основно се хранят с плодове и насекоми. По-рядко представителите на този род маймуни се гощават със семена, листа, цветя, цветни пъпки, ядки и яйца.
 


Саймирите живеят до 15 години в естествена среда и до 20 години в плен.

Откакто е качено, видеото с леденото угощение на "сладурите", както ги наричат потребители на социалните медии, е гледано над 6400 пъти в Туитър и Фейсбук.
БТА