Либийската младеж иска Сейф ал Ислам отново в политиката
Либийската младеж иска Сейф ал Ислам отново в политиката / снимка: БГНЕС
Синът на либийския лидер Муамар Кадафи Сейф ал Ислам още не е отговорил на отправените призиви да се завърне в политиката, предаде ДПА.

Вчера около 5000 млади либийци участваха в прокадафистка демонстрация в центъра на Триполи. Членовете на младежка организация носеха оранжеви тениски и скандираха: "Нуждаем се от теб, за да изградим бъдещето на Либия!" Те призоваха и Муамар Кадафи да убеди 36-годишния си син отново да се захване с политика.

През август Сейф ал Ислам обяви, че ще се оттегли, защото щели "да възникнат проблеми", ако остане в нея. Той е участвал в много държавни институции и е заемал позиции по външната политика, развитието и градоустройството в Либия. Аргументът му да се оттегли от политиката беше, че сега правителството е на прав път и той вече не е нужен, припомня БТА.

За разлика от други деца на Муамар Кадафи, които станаха известни с буйното си поведение на обществени места, Сейф ал Ислам управлява благотворителна фондация, посредничил е при заложнически кризи и е представял позицията на Либия пред света, отбелязва ДПА.