/ Thinkstockphotos
Mедик и специалист по контрол на отровите, е обвинен в убийството на съпругата си.

Според разследващите 30-годишният д-р Конър Боуман е отровил жена си Бети Боуман, на 32 г.Тя е починала в болница четири след като е приета в лечебното заведение със стомашен дискомфорт. Първоначалните симптоми били подобни на хранително отравяне, но с течение на времето състоянието на Бети продължило да се влошава.

Жертвата, фармацевт по професия, получава сърдечни проблеми, задържа течност в белите дробове и накрая умира от органна недостатъчност.

 

След смъртта й съпругът се опитва да спре аутопсията, твърдейки, че Бети е страдала от рядко заболяване. Съдът обаче отказва, след което съдебен лекар открива истинската причина - тя е била отровена и е починала от токсичните ефекти на свръхдоза колхицин, лекарство, използвано за лечение на подагра.

Веществото е открито в проби от кръвта на жертвата, взети в болницата, но тя никога не е била диагностицирана с подагра.

Шест дни преди Бети Боуман да бъде хоспитализирана, съпругът й е пресметнал въз основа на теглото й каква би била смъртоносната доза от лекарството. Съобщава се, че вечерта преди да умре, тя е споделила на мъж в болницата, че са изпили няколко питиетата със съпруга си, а когато се е събудила на следващата сутрин, е била болна.

Разследващите са установили, че двамата съпрузи са имали финансови и брачни проблеми, а вдовецът Боуман ще получи приблизително половин милион долара от застраховката  на жена си.

В момента д-р Конър Боуман е в ареста и трябва да се изправи пред съда на 1 ноември.