/ БГНЕС
Москва обяви, че ще работи със стратегическия си съюзник Белград "в полза на сигурността на Балканите и за предотвратяване на външна намеса".

Това се казва в изявление на руското външно министерство след срещата между руския външен министър Сергей Лавров и сръбския вицепремиер Александър Вулин - дясна ръка на президента Александър Вучич.

"Двамата обсъдиха актуални аспекти на ситуацията на Балканите. Подчертана бе необходимостта от продължаване на съвместната работа в интерес на укрепването на сигурността и стабилността и отстояване на опитите за разрушителна външна намеса в регионалните дела", заявиха още от руското МВнР.

Лавров изтъкна "необходимостта от противодействие на войната на Киев срещу руския език, каноничната Украинска православна църква, образованието, културата и средствата за масова информация".

Руският външен министър и сръбският вицепремиер потвърдиха "фокуса върху поддържането на политическия диалог и значението на реализирането на взаимноизгодни проекти".

"Бяха разгледани широк кръг от въпроси на двустранното сътрудничество и по-нататъшни стъпки в развитието на стратегическото партньорство между Русия и Сърбия", съобщиха от Министерството на външните работи на Русия.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС