Най-малко осем души са загинали при падане на лавина в град Нинчи в югозападната част на Тибет, предаде агенция Ройтерс, като се позова държавните медии. Китайското правителство е изпратило екип, който да помогне за откриване на телата и за издирване на изчезнали.

Лавината е паднала във вторник вечерта местно време на участък от път и е блокирала хора и превозни средства, съобщава агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс. Не е ясно колко души са изчезнали, а официални лица не съобщават повече подробности, посочва Ройтерс. 

Спасиха всички скиори, намирали се в неизвестност след падане на лавина в Австрия

Още през нощта местните власти са изпратили над 130 спасители и близо 30 превозни средства на мястото на инцидента, съобщи днес местният вестник "Глоубъл Таймс".

Министерството на извънредните ситуации на Китай е изпратило работна група в автономния регион. Към 17:30 ч. в сряда щабът за извънредна реакция е изпратил над 240 спасители с повече от 70 превозни средства, 10 единици оборудване и близо 1000 издирвателни устройства, за да прокопаят спасителен коридор от 350 метра.

Разположен на 3100 метра надморска височина, Нинчи се смята за "Тибетската Швейцария» от много туристически фирми, отбелязва Ройтерс.
 
София Георгиева/ БТА