Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / ThinkStock/Getty Images
Смъртта на котка медиум в Китай, която правилно предсказва резултата от шест мача за Световната купа, накара хиляди да излеят своята скръб в социалните мрежи.

Запознайте се с котарака гадател Ахил (СНИМКИ)

Оранжевият котарак, наречен Бялото петно, е бил бездомник, който обикалял около двореца музей в Забранения град на Пекин.
Пред него слагали две купи храна с флаговете на състезаващите се отбори от Световната купа. Бялото петно правилно прогнозира резултатите от шест мача.

И в България си имаме котарак оракул - вижте Владимир
Котаракът се сдоби с такава слава, че двореца музей му отвори профил в Уейбо, най-популярната в Китай платформа от рода на Туитър.

За съжаление правилната прогноза на „Бялото петно“ за победата на Аржентина над Нигерия се оказа неговото последно пророчество. От музея съобщиха, че котката се разболяла и по-късно информираха за нейната кончина. Почти 10 000 души реагираха на новината в Уейбо.
Седмицата не беше добра за животните, предсказващи резултатите на световното по футбол.

И пухкаво зайче се нареди сред животните оракули на Световното (ВИДЕО)

В Япония хванат край Хокайдо октопод правилно предсказа резултатите от три срещи на японския отбор в Русия. Само че преди квалификацията на Япония, октоподът, наричан Рабио, бил продаден и се превърнал в традиционното японско блюдо сашими.
БГНЕС