Третият кръг от преговорите между Москва и Киев след нахлуването на Русия в Украйна ще се състои, както бе предвидено, в Беловежката гора. Това съобщи източник, близък до преговорите, предаде ТАСС.

"Мястото остава без промяна", каза той. Руската делегация вече е пристигнала в Беларус и преговорите се очаква да започнат в най-близко време, допълва източникът. "Уточняваме информацията от украинска страна", добави той.

Предишния път двете делегации се събраха в района на западната беларуска Брестка област за два кръга разговори. Тогава те се споразумяха за отваряне на хуманитарни коридори за евакуацията на цивилното население на обсадените от руски войски украински градове Мариупол и Волноваха. Вчера обаче опитът за евакуация от Мариупол бе осуетен, като двете страни си размениха обвинения в неспазване на примирието.

Консулът ни в Одеса: Предстои рисков път на евакуираните от Украйна


Очакваният трети кръг от разговорите за мир беше предшестван тази сутрин от предупреждение на Генералния щаб на украинските въоръжени сили, че руските войски се готвят да щурмуват Киев с цел да го превземат до няколко дни.

Давид Арахамия, ръководител на украинската делегация на преговорите за мир, каза пред "Фокс нюз", че основните искания на Русия за спиране на огъня са съвсем неприемливи. Сред претенциите на Москва са признаване на Крим като част от Русия и признаване на "народните републики" със столици Луганск и Донецк за независими държави, отбелязва ДПА.

Украинската армия: Русия се готви да щурмува Киев
 
БТА