/ Gulliver/Getty Images
Принц Уилям предупреди сънародниците си да не обръщат внимание на антиваксърите в социалните мрежи след подобен призив и на кралица Елизабет Втора, предаде АФП.

"Слухове и дезинформации понякога заливат социалните мрежи" - казва принц Уилям във видео, публикувано от Кенсингтънския дворец.

Във видеото той и съпругата му Кейт разговарят с двама души с хронични заболявания, които скоро ще бъдат ваксинирани. Едната е Шивали, която има диабет тип 2. Тя казва, че е чела някои неща в социалните мрежи, заради които е била "малко нервна" при мисълта да се ваксинира.
 

"Трябва да внимаваме на кого вярваме и откъде се информираме - казва принц Уилям. - Катрин и аз в никакъв случай не сме медицински специалисти, но ако това може да Ви насърчи, ние подкрепяме изцяло ваксинацията. Тя е наистина, наистина важна".

Досега използването на ваксините е "страхотно", продължава принц Уилям и добавя, че сега трябва да бъдат убедени младите колко е важно да се ваксинират.

Кралица Елизабет призова хората да помислят за другите и да се ваксинират

Кралица Елизабет Втора насърчи във вторник британците са се ваксинират срещу Ковид-19, като каза, че от инжекцията не й е прилошало въобще, а "трябва да се мисли за другите". Тя увери, че след като се е ваксинирала през януари, се чувства защитена.
 

Престолонаследникът принц Чарлз, който е на 72 години, преболедува леко от Ковид-19 миналата година, но също се ваксинира, както и съпругата му Камила.

Първа доза от ваксина срещу Ковид-19 са получили повече от 19 милиона души във Великобритания от декември миналата година.
БТА