/ iStock/Getty Images
Какво да вземете предвид преди да купите маска или покритие за лице, пише британският вестник The Independent. 

Робърт Де Ниро и Морган Фрийман към американците: Носете маски

Маски с клапи:
Докато клапите са често срещана гледка при някои маски, избягвайте да купувате

Очила: Ако носите очила, трябва да изберете стегната маска, за да можете да регулирате прилягането й, така че да седи плътно върху носа. Това ще ограничи изпаряването върху стъклата.

Лицево окосмяване: За хора с лицево окосмяване, като бради или мустаци, Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) предупреждават, че то може да попречи на ефективността на маските за лице. Ако не желаете да ходите гладко избръснат, уверете се, че окосмяването ви се вписва в маската или покритието за лице.

Колко често ще ви се наложи да я носите: Ако ще пътувате в градския транспорт всеки ден, купувайте пакет с маски, за да не перете само една всеки ден, за да я използвате повторно.

Маските, социалната дистанция и новите начини за здрависване бяха в центъра на днешния Европейски съвет

Ако купувате за семейството си, уверете се, че има достатъчно за всички, тъй като маските не трябва да се споделят, за да се намали рискът от предаване. Какво трябва да покрива:

За да бъде ефективна маската за лице, тя трябва да покрива носа, покрай краищата на устата до под брадичката, без да ограничава нормалните движения на главата. Трябва да можете да дишате удобно, докато я носите.

Тъкани: Трябва да изберете маска, изработена от тъкан, която е достатъчно мека, за да седи върху кожата ви без да предизвиква никакъв дискомфорт. Колкото по-неудобна Ви е, толкова по-вероятно е да докоснете лицето си за да я намествате
Агенция "Фокус"