Как би изглеждала Германия под управлението на „Ислямска държава” (ВИДЕО)
Как би изглеждала Германия под управлението на „Ислямска държава” (ВИДЕО) / netinfo

Видео „Ислямска държава в Германия", в което се разказва как ще се променят нещата, ако Федералната република се окаже под властта на ислямистите, предизвика бурни критики в германските медии.

Ислямска държава пусна най-зловещия си клип досега

В материала са включени емблематични германски забележителности като Бранденбургската врата, на която се вее черното знаме на ИД, Кьолнската катедрала, на купола на която има полумесец със звезда. На „Октоберфест" пък надписите са на арабски и наденичките и алкохолът са забранени. Авторите на видеото са от американската консервативна организация Secure America Now („Подсигурете Америка сега").

Сп. „Щерн" нарече видеото „абсурдно" и намери връзка между предстоящите президентски избори в САЩ и появата на провокативния материал.

В. „Хъфингтън поуст" също смята, че има връзка между видеото и президентските избори в САЩ и предполага, че авторите са свързани с Републиканската партия.

Германската полиция извършва обиски в пет провинции по подозрения в тероризъм

Таблоидът „Билд" пусна материал „Тръмп използва странно плашещо видео в предизборната борба". В статията се казва, че главното послание на видеото може да се резюмира така: „Смелите джихадисти успяха да завладеят Германия и да разширят халифата. Внимание, САЩ, вашата страна не трябва да свърши по същия начин!".

В. „Берлинер моргенпост" нарича видеото „шантаво" и „абсурдно". Изданието се е свързало с ръководителя на Secure America Now Винсънт Харис. Той обяснява, че темата го вълнува, тъй като родителите му са германци, а записът няма отношение към надпреварата за Белия дом.

Източник: БГНЕС