Кадафи: Съжалявам за раздялата между Никола и Сесилия Саркози
Кадафи: Съжалявам за раздялата между Никола и Сесилия Саркози / снимка: БГНЕС
Либийският лидер Муамар Кадафи изрази съжаление за развода на френския президент Никола Саркози и съпругата му Сесилия, предаде Асошиейтед прес. Той ги нарече приятели и заяви, че му се иска да е имал възможност да изглади нещата помежду им, информира БТА.

Сесилия Саркози бе на посещение в Либия през юли и преговаря директно с Кадафи за освобождаването на българските медици, хвърлени в затвора по обвинение в заразяване със СПИН на либийски деца, припомня АП. Малко след това съпругът й също посети Либия и се срещна с либийския лидер.

"Дълбоко съжалявам за внезапната раздяла между тези двама мои приятели", се казва в декларация на Кадафи. "Бързината, с която раздялата стана факт, не даде на техните приятели възможност да оправят нещата."

Вчера Саркози официално обяви развода си със Сесилия. Решението на френския президент да изпрати съпругата си в Либия като пратеник по случая с българските медицински сестри породи спорове във Франция. В сряда на първото си заседание се събра парламентарната комисия, разследваща обстоятелствата около освобождаването на медиците.