Извършителят на нападението с нож на гара в британския град Манчестър може би страда от психично заболяване, показа преглед от медицински лица, предадоха ДПА и Ройтерс, цитирайки полицията на Манчестър.

Продължава следствието за престъпление, свързано с тероризъм. 25-годишният извършител намушка трима души с нож на 31 декември м.г. Полицията обискира адрес в района на Чийтъм Хил.

По-рано вчера силите на реда заявиха, че разследването се води от експерти по борба с тероризма, но "подхождат без предубеждение" към случая. След това обаче началникът на местната полиция Йън Хопкинс съобщи, че случаят вече се разглежда като разследване, свързано с тероризъм. Според информации, публикувани в британски медии, нападателят е крещял "Аллах" по време на атаката.
 

БГНЕС


Няма данни, че в нападението са замесени и други лица, но разследването все още не е установило дали нападателят е действал сам, се казва в изявление на полицията.

При нападението бяха ранени мъж и жена на възраст между 50 и 60 години. Те са получили прободни рани в стомаха и лицата. Освен това един полицай беше ранен в рамото и по-късно беше изписан от болницата. Двамата мирни граждани обаче ще останат под лекарско наблюдение още известно време.
БТА