Роднините на Блатер не го информират за новите разследвания срещу него от прокуратурата на Швейцария
Роднините на Блатер не го информират за новите разследвания срещу него от прокуратурата на Швейцария / снимка: БГНЕС, архив
Бившият президент на Световната федерация по футбол (ФИФА) Сеп Блатер е прекарал една седмица в изкуствена кома в болница в Швейцария, след като през декември е претърпял операция на сърцето, обяви дъщеря му днес.

84-годишният Блатер, който в края на 2020-а година даде положителен тест за COVID-19, вече е в достатъчно добро състояние през тази седмица, за да бъде изведен от интензивното отделение.



"Лекарите са спокойни вече за живота му, смятат състоянието му за задоволително. Но все още има дълъг път, който трябва да се измине до пълното му възстановяване, обясни дъщерята на бившия началник на футбола Корин Блатер Анденматен. Мога да кажа, че това беше най-трудната ми и най-тъжната Коледа в живота ми".

Блатер беше обект на разследване от швейцарски федерални прокурори от 2015-а година насам, а заради здравословните му проблеми все още не му е казано, че ФИФА е подала допълнителна наказателна жалба срещу него миналия месец, каза дъщеря му в интервю, разпространено от името на семейството до швейцарските медии.

Последният случай е свързан с финансирането от ФИФА на Световния футболен музей в Цюрих. Прокуратурата в алпийската страна обаче смята, че финансирането на музея на футбола е прекалено скъпоструващо за експонатите в него.

“Той все още не знае нищо за жалбата срещу Музея. И това е добре, защото щеше да се развълнува излишно”, каза още дъщеря му.

"Можете да си представите под какъв натиск беше поставен”, каза още Корин Блатер. “Татко сякаш беше преодолял коронавируса и очакваше операцията на сърцето му да бъде рутинна. Но след това нещата станаха доста по-сложни и опасни. Прекара една седмица в изкуствена кома и сега не може да комуникира все още”, добави тя.

Източник: БТА