/ Gulliver/Getty Images, архив
Израелската армия съобщи, че през нощта е нанесла въздушен удар по дома на шефа на политическото бюро на Хамас в ивицата Газа Яхия Синуар, без да уточни дали той се е намирал там, предаде Франс прес. Армията "атакува дома на Яхия Синуар и на неговия брат терорист", написа пресслужбата на армията Туитър, където публикува и видеоклип, показващ разрушената сграда, потънала в облак прах.

Иран обеща подкрепа за „Хамас“ в борбата срещу Израел

Вчера израелските ВВС унищожиха дома на заместник-шефа на политическото бюро на Хамас в ивицата Газа Халил ал-Хая, кято изстреляха няколко ракети по жилищната сграда в района Ат Туфах в град Газа, припомня ТАСС. Пресслужбата на израелските сили за отбрана публикува днес списък от трийсетина имена на водещи фигури от радикалните движения Хамас и "Ислямски джихад", ликвидирани от Израел от началото на военната операция преди една седмица.

Израелски удар срути сграда с офиси на "Ал Джазира" и Асошиейтед прес в Газа

Палестински екстремисти от ивицата Газа са изтреляли за няколко часа след полунощ 55 ракети срещу градове в Централен и Южен Израел, а в отговор израелските ВВС са пуснали най-малко 100 бомби върху тунели и бункери на Хамас в централната и северната част на ивицата Газа, съобщиха военни източници за израелското радио Кан.

Гутериш е ужасен от нарастващия брой на убитите цивилни в ивицата Газа

Естремистите от ивицата Газа от 10 май насам са изстреляли по посока на Израел, по данни на израелската армия и медиите, около 2,9 хиляди ракети, като 90% от тях са били прехванати от системата за ПВО "Железен купол", а над 400 са паднали на територията на анклава, без да прелетят през границата. В отговор израелските сили са унищощили около 700 воени обекти на радикални организации на територята на палестинския анклав. По последни данни в резултат от разменените ракетни удари от израелска страна са загинали най-малко 10 души, в това число две деца, а от палестинска - около 150, включително 40 деца.
БТА