Италия ще обучава имами от нов тип за своите джамии
Италия ще обучава имами от нов тип за своите джамии / ThinkStock/Getty Images

Френските власти ще засилят охраната на туристическите обекти в страната. Това съобщи вътрешният министър Бернар Казньов след съвещание на националния Съвет за сигурност в Елисейския дворец във връзка с терористичното нападение в Ница, предаде ТАСС.

Полицаите и военните, участващи в операция "Сантинел", ще получат задачата да засилят патрулирането на туристическите обекти, включително плажовете, уточни Казньов.

Германия, Италия и Испания затягат граничния контрол с Франция

Италия въведе след нападението в Ница допълнителни мерки за сигурност. Властите препоръчаха на полицаите да носят служебното си оръжие и в извънработно време, съобщи италианският вътрешен министър Анджелино Алфано.

Той разказа, че Рим планира да открие в отдалечени райони специални заведения, където да бъдат държани опасни престъпници.

Папата се помоли за край "на терора и смъртта" след атентата в Ница

"За да бъдат създадени условия за интеграция и мирно съвместно съществуване, работим по формиране на имами от нов тип, "италиански имами", които да познават традициите и обичаите в Италия и да са запознати със законите на страната. Нашата цел е такива имами да проповядват в италианските джамии", добави шефът на италианското МВР.

Светът реагира остро на атентата в Ница и тероризма

В четвъртък вечерта камион, управляван от терорист, се заби с пълна скорост в множеството на крайбрежния булевард в Ница и уби 84 души по време на празненствата за националния празник на Франция. Над 200 са ранени, сочат официалните данни.

Източник: БТА