/ ThinkStock/Getty Images
Хиляди бивши талибански бойци може да са влезли в Германия през последните две години с вълната от над милион бежанци и мигранти, предаде Ройтерс, позовавайки се на сп. "Шпигел".
 
През 2050 г. Германия щяла да бъде ислямска държава?

Германската служба за миграцията и бежанците е информирала представители на силите за сигурност, че хиляди мигранти са се представили като бивши талибански бунтовници по време на процеса за получаване на убежище, съобщава списанието. Най-малко 70 афганистанци са обект на разследване от главния федерален прокурор. Не е ясно дали всички те са заподозрени, че са активни членове на талибаните, отбелязва изданието.
 
Шестима са задържани в ареста и следващата седмица започват предварителни заседания по делата на няколко други, добавя списанието.
 
Как би изглеждала Германия под управлението на „Ислямска държава” (ВИДЕО)

Правителството на канцлера Ангела Меркел беше подложено на критики за допускането на голям брой мигранти в страната, особено след няколко свързани с мигрантите екстремистки нападения миналата година. Берлин активно депортира групи от потърсили убежище афганистанци, чиито молби са били отхвърлени.
 

gettyimages.com


Меркел ще се кандидатира за четвърти мандат на изборите, насрочени за 24 септември. Този месец тя защити засиленото депортиране на афганистанци, чиито молби за убежище са били отхвърлени, заявявайки, че всички останали страни от ЕС правят същото. Тя добави, че около 55% от афганистанците, подали молба за убежище в Германия, са получили статут на бежанци, а останалите са били отхвърлени.
БТА