/ iStock/Getty Images
Възрастен мъж е бил убит от глутница хиени в Зимбабве, след като са го издърпали от леглото му, докато спи, съобщи Си Ен Ен.

Мъжът, когото властите са идентифицирали като 87-годишния Тендай Масека, е бил изтеглен на около 300 м. от колибата си от кал и клони.
Инцидентът е станал в провинция Чируманзу в централната част на Зимбабве.

По времето, когато тялото на Масека беше открито от селяните, долната му половина липсваше.

Понастоящем пазачите на паркове ловуват животните в опит да ги "елиминират", според Тинаше Фараво, говорител на Управлението на паркове и дивата природа в Зимбабве .

Потвърждавайки нападението, в Tуитър той пише: "Възрастен мъж, който беше убит от глутница хиени в Чирумандзу (87 години), е живеел сам. Той спял в колиба, когато се случи злополучният инцидент. Той бил влачен на около 300 м, с липсва долната част на тялото. Бяха видими следи от влачене и хиени.”
Смята се, че същата глутница хиени е отговорна за неотдавнашната поредица от нападения над говеда и кози в района.

Масека беше погребана в четвъртък. Местните жители са призовани да бъдат бдителни, да избягват да се придвижват през нощта и да държат всички врати и прозорци затворени, докато животните бъдат заловени, каза Фараво.

Фараво каза пред Cи Ен Ен: "Ние сме на място, опитвайки се да проследим проблемните животни с оглед да ги елиминираме. Ако имахме достатъчно ресурси, щяхме да ги преместваме далеч от пренаселените райони, там, където има по-малко население."
БГНЕС