военен хеликоптер
военен хеликоптер / iStock/Getty Images
Хеликоптер, превозващ главнокомандващия на отбраната на Индия, генерал Бипин Рават, се разби в южния щат Тамил Наду днес, съобщиха военновъздушните сили на старната, цитирани от АФП.

"Хеликоптер IAF Ми-17V5 с генерал Бипин Рават на борда, претърпя инцидент днес близо до Кунур, Тамил Наду", съобщиха индийските военновъздушни сили в Twitter.

14 души загинаха при катастрофа на военен хеликоптер в Азербайджан

На борда са били членове на семейството му и негови помощници. По данни на NDTV четирима души са загинали. На борда може да са се намирали общо 14 души.
 


Според „Индия Тудей“, на мястото на катастрофата с хеликоптера са открити трима пострадали, които са получили сериозни наранявания и са откарани в болница. Продължава издирването на четвърто лице.

Хеликоптерът е излетял от базата на индийските военновъздушни сили в Сера и е пътувал към град Уелингтън.
 


През декември 2019 г. в Индия е създадена длъжността началник на щаба на отбраната. Началството на отбраната координира дейността на всички части на индийската армия - сухопътни войски, военновъздушни сили и военноморски сили. Наред с другото, Начщтаба по отбраната координира с националното правителство закупуването на отбранителни технологии и оръжия.

Генерал Рават е първият човек, назначен на този пост.
 
БГНЕС