Германската полиция откри трупа на изчезнала руска художничка
Германската полиция откри трупа на изчезнала руска художничка / netinfo

Речната полиция в Берлин съобщи, че „по всяка вероятност“ е открила тялото на руската художничка Анна Михалчук, която от три седмици се водеше в неизвестност в германската столица. Според полицията в случая става въпрос за самоубийство.

Тялото на 52-годишната жена бе открито в шлюз близо до моста Мюхлендам в централната част на Берлин, уточниха от полицията. Художничката, съпруга на критично настроен към Кремъл философ, „явно се е самоубила“, информираха още силите на реда, като подчертаха, че „няма нито едно доказателство, че Михалчук е станала жертва на престъпление“.

Следователите се надяват, че аутопсията ще позволи да бъдат установени причините за смъртта. Като се имат предвид резултатите от разследването, „причините за изчезването трябва да имат личен характер“, съобщиха от полицията, която изключва в случая да има политически мотиви.

Михалчук напусна апартамента си в западната част на Берлин два дни преди Великден и от тогава бе в неизвестност. Съпругът й призна пред разследващите органи, че тя страдала от депресия.