/ iStock/Getty Images
Един човек загина, а двама са в болница заради пожар, избухнал тази сутрин в къща за гости в Централна Румъния, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

Екипи за спешна помощ бяха изпратени към пожара в град Калиманещи, окръг Вранча, където 10 души - включително собственикът и служител – са били в къщата за гости според Департамента за извънредни ситуации (DSU).

Девет души са успели да се спасят от огъня, двама от които са хоспитализирани, съобщиха властите. Един човек не е могъл да се измъкне от къщата.

„За съжаление, въпреки всички усилия на спасителите, човекът, блокиран в сградата, беше обявен за мъртъв“, написа в профила си във Фейсбук Департаментът за извънредни ситуации.

Властите не съобщиха каква е причината за пожара, но казаха, че е засегнал площ от около 250 квадратни метра и че е овладян и няма опасност да се разпространи.

Друг смъртоносен пожар в къща за гости в края на декември отне живота на най-малко седем души, включително две деца. Води се разследване за установяване на причините за пожара.
София Ангелова/БТА