Дъщерята на Пейлин поде кампания срещу ранното забременяване
Дъщерята на Пейлин поде кампания срещу ранното забременяване / снимка: БГНЕС, архив

Бристол, дъщерята на бившия кандидат за вицепрезидент на САЩ Сара Пейлин, която роди на 18 години, започна телевизионна кампания срещу забременяването в ранна възраст и за въздържането от ранен полов живот.

Според статистиката през 2008 г. в САЩ 750 000 момичета са забременели в тийнейджърска възраст, което е с 2% по-малко от предходната година. Тези данни обръщат тенденцията към увеличаването на броя на ранно забременелите момичета през предходните две години.

"Помисли, преди да играеш", е призивът в телевизионния спот на Бристол, от името на частната фондация за борба със забременяването в ранна възраст "Кенди`с фаундейшън". Бристол е заснета с 16-месечния си син Трип, на фона на декор, който бавно се превръща в бордей, когато младото момиче казва "Какъв щеше да е той, ако аз нямах всичките тези възможности? Нямаше да е особено хубаво", отбелязва БГНЕС.

След раждането на сина си, дъщерята на ултраконсервативната Пейлин, бе заявила, че проповядваното от майка й сексуално въздържание, не е "реалистична цел". Оттогава обаче тя е сменила мнението си и се опитва да показва "разрушителните последствия от една бременност в юношеството", твърди "Кенди`с фаундейшън".

Раждането в крехка юношеска възраст не донесе нищо хубаво и на самата Бристол. Освен разбира се ... здраво бебе. Но животът на девойката след раждането се обърка безвъзвратно. Още в началото на 2009 г. се появиха информации, че се е разделила с бащата на бебето - Леви Джонсън. Вестта за разлъката последва само седмици след като двамата обявиха ... че се подготвят за венчило след завършването на гимназия. Тогава дядото по бащина линия гарантира, че младия татко ще се грижи и ще посещава редовно отрочето си. Липсата на информация около тях може би е косвено потвърждение, че Леви наистина е удържал думата си.