/ Thinkstock/Getty Images
Дубайският мултисуровинен център (ДМЦ - DMCC) планира да пусне център за какао с цел да превърне Дубай в световен хъб за търговия с какаови зърна, съобщи днес медийния офис на правителството на Дубай, цитиран от Ройтерс.

Арестуваха 11 жени в Дубай, снимали се голи на тераса (ВИДЕО)

Първоначално Центърът за какао ще предлага подбрана гама от услуги, свързани с тази суровина, започвайки работа в средата на 2021 година в рамките на Центъра за кафе в свободната икономическа зона "Джебел Али".

"ДМЦ е в контакт с редица играчи на какаовата индустрия, включително Блу страйпс ърбън какао (Blue Stripes Urban Cacao) и заинтересовани страни в Западна Африка и Южна Америка, за да разбере по-добре нуждите на пазара и как Дубай може да играе централна роля в подкрепа на устойчивия си растеж", се допълва в съобщението.

Най-голямото художествено платно ще бъде предложено на благотворителен търг в Дубай

През юли миналата година Дубайският мултисуровинен център обяви, че планира да разшири своя Център за кафе, открит през 2019 година, както и своя Център за чай, стартирал през 2005 година.

Кафе центърът предлага инфраструктура и услуги за съхранение, преработка, печене, опаковане и доставка на зелени зърна, припомня Ройтерс. 
БТА