Снимката е архивна.
Снимката е архивна. / iStock/Getty Images
Това увериха от Министерството на външните работи
Няма данни за пострадали български граждани при наводнението в Дубай, Обединени арабски емирства. Няма риск за живота и здравето на гражданите, както и необходимост от евакуация, съобщи пресцентърът на МВнР.

Проливни валежи още тормозят Венеция, отнеха живота на двама във Франция (ВИДЕО/СНИМКИ)

Пътната обстановка в града е сложна. В района на летище Дубай (DXB) има задръствания заради отводнителната дейност. Към момента обстановката на летището е нормализирана, като има минимални закъснения в графика на полетите.
 


От МВнР препоръчват на пътуващите от летище Дубай да се информират за актуалната обстановка от официалната му интернет страница: http://www.dubaiairports.ae
Също така препоръчваме пътуващите да се явяват за чекиране по-рано от обичайните 2 часа. Няма данни за отложени полети от и до София, посочват от МВнР.

Информират още, че генералното консулство на България в Дубай работи и е готово да окаже съдействие на бедстващи български граждани. При необходимост от помощ, сънародниците ни могат да се свържат с генералното консулство на следните телефони: +971 43 442 419, +971 43 442 341.
пресцентър, МВнР