Семейството от Къщата на ужаса
Семейството от Къщата на ужаса / БГНЕС
Доживотен затвор грози двамата американци, изтезавали 13-те си деца в продължение на години. Това съобщи прокурорът от калифорнийския окръг Ривърсайд, Майк Хестрин, цитиран от Франс прес.

Къща на ужаса в Калифорния: Намериха 13 братя и сестри оковани, мръсни, гладни

Ако бъдат признати за виновни по всички повдигнати им обвинения в изтезание, малтретиране и незаконно лишаване от свобода на деца и възрастни хора, всеки от двамата ще получи между 94 години и доживотен затвор.
Дейвид Търпин, на 57 години, и 49-годишната му съпруга Луиз, бяха арестувани в неделя в град Перис, на 110 км югоизточно от Лос Анджелис, след като една от дъщерите им успя да избяга от къщата и повика полиция.
Родителите са изтезавали години наред децата си, на възраст между 2 и 29 години. Държали са ги до такава степен недохранени, че им е спрял растежът и са получили увреждания на нервната система. Понякога са ги оковавали с вериги за леглата им месеци наред, без да ги пускат до тоалетната и без да им дават да се къпят повече от веднъж в годината, каза прокурорът, цитиран от Асошиейтед прес.
Двамата обвиняеми се явиха вчера следобед пред съд в град Ривърсайд и пледираха невинни. Следващото им явяване пред съда ще бъде на 23 февруари
БТА