полиция
полиция / ThinkStock/Getty Images
Тринайсет братя и сестри на възраст от 2 до 29 години бяха намерени вързани или оковани във вериги, гладни и мръсни в градчето Перис, на 100 км източно от Лос
Анджелис. Родителите им са арестувани и обвинени в изтезание и застрашаване на живота и здравето на деца, съобщи полицията, цитирана от световните агенции.

Откриха живо момиче, откраднато от родителите като бебе преди 18 години

Една от сестрите, на 17 години,
успяла да избяга от къщата и да се обади на спешния телефон 911. Тя съобщила, че дванайсетте й братя и сестри са задържани в къщата от родителите им, някои оковани във вериги с катинари. Полицаите отишли в къщата на Дейвид и Луиз Търпин, които не могли да обяснят защо децата са вързани и оковани към леглата им и защо са държани мръсни и недохранени, на тъмно, в помещения с непоносима миризма.
Извергът от Амщетен мечтае да излезе от затвора жив


Дейвид и Луиз Търпин
Дейвид и Луиз Търпин/БГНЕС

Полицаите първоначално решили, че децата са малолетни, но след това с изумление узнали, че седем от тях са пълнолетни, на възраст между 18 и 29 години, а най-малкото дете е на две години. Децата са отведени на лечение в медицински център.
Бягството на австрийската пленница Наташа Кампуш

Службата за закрила на децата е започнала разследване. Родителите, които могат да бъдат освободени срещу гаранция от 9 милиона долара, ще се изправят пред съда в четвъртък.
Техен съсед заявил, че къщата била построена неотдавна. Той не познавал семейство Търпин и не бил забелязал нищо необичайно, отбелязва Ройтерс.
БТА