Доналд Тръмп и Мелания
Доналд Тръмп и Мелания / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп, придружен от съпругата си Мелания, пристигна в опустошения от урагана Мария карибски остров Пуерто Рико, предаде Асошиейтед прес.

Пуерто Рико
БГНЕС

Президентската двойка ще се срещне с местни и федерални служителия, които работят по възстановяването на електроподаването и снабдяването с храна и помощи за 3,4-милионното население на инкорпорираната към САЩ територия.

Пуерто Рико
БГНЕС

Визитата бе предшествана от критики заради бавната реакция на властите на кризата. По-рано днес Тръмп каза, че федералните власти са свършили добре работата си и отбеляза, че местното население трябва да помага повече за преодоляване на последствието от урагана.
 
Когато президентът напусна летището кортежът му трябваше да се провира по улиците между повалени дървета, изкорубени табели и провиснали електропроводи.

Пуерто Рико
БГНЕС

Крайбрежито беше обсипано с отломки.
 
Доналд Тръмп обиколи квартали в столицата Сан Хуан и се срещна с местни жители, като похвали кмета на града и губернатора, че си вършат добре работата. Столичният кмет Кармен Юлин Крус бе критикувала бавните на федералното правителство, с което си навлече подигравки от страна на Тръмп, припомни АП.

Пуерто Рико
БГНЕС

В хода на обиколката си президентът констатира, че в Пуерто Рико е имало значително по-малко човешки жертви заради урагана Мария, отколкото са били хилядите загиналите от урагана Катрина през 2005 г. Същевременно той призна, че "всяка смърт е ужасна".
БТА