Детройт е градът с най-висока престъпност в САЩ
Детройт е градът с най-висока престъпност в САЩ / снимка: sxc.hu

Столицата на американското автомобилостроене, Детройт в щата Мичиган, е градът с най-висока престъпност в САЩ, обяви списание "Форбс", което всяка година прави списък на най-опасните градове в страната.
   
В поместения на интернет-сайта на списанието списък на второ място е посочен град Мемфис в щата Тенеси, а на трето - Майами във Флорида.
   
Нивото на престъпността се определя въз основа на регистрираните убийства, грабежи, изнасилвания, , въоръжени нападения, кражби с взлом и кражби на автомобили, както и на броя на и активността на уличните банди. За съставянето на списъка се използва официалната статистика на ФБР. Във всеки един от първите три града са регистрирани средно по 950 престъпления на 100 хиляди жители. През 2008 г. Детройт е отбелязал "рекорд" - 1220 престъпления на 100 хиляди жители.
   
Рязкото повишаване на равнището на престъпността в Детройт се обяснява с рязкото влошаване на икономическите показатели за дейността на американските автомобилостроителни компании вследствие на глобалната криза.