/ ThinkStock/Getty Images
За Централната разузнавателна агенция на САЩ, позната най-вече със страховитите си инициали ЦРУ (CIA), работят не само безмилостни агенти и убийци, като филмовия герой Джейсън Борн. Много повече са служителите, подбрани заради интелектуалните им способности, изпъкващи студенти в най-различни специалности от най-престижните университети, талантливи хакери.

Подсказва го последната покана за кандидати за работа чрез съвсем обикновен тест – да се определи часът при анализирането на една зимна снимка на незнайно кръстовище вероятно в планински курорт.

Има и жокери – посочени са 3 варианта за избор: 07:00 ч., 11:00 ч., 15:00 ч.
 

Над 50% са отговорили правилно, като в профила на агенцията в Туитър те са насочени към страницата за предлаганите кариери за евентуално кандидатстване.

Сред тях със сигурност са и места за хора със специфични умения, като измъкването на скъпоценна информация от инатливи индивиди, нежелаещи да я споделят. И тук се залага не на груба сила, давене и умение да се причинява физическа болка, а на психологическото разколебаване на врага.

Което явно се постига успешно и чрез музиката – метъл, рап или дори диско и детски п еснички, става ясно от списъка с 20-те най-използвани от ЦРУ парчета за мъчения, припомнени в „Марка“.

В любопитния плейлист има място както за твърди и зловещи звуци, като от „F..k your God” на Deicide, “Die MF, Die” на Dope, “Bodies” на Drowning Pool, “Click Click Boom” на Saliva, “Swan Dive” от (HED) р.е., “Killing In The Name” от Rage Against The Machine, „Enter Sandman” на Metallica, Hells Bells AC/DC, „The Beautiful People” от Marilyn Manson, но и теми от детски сериали като „Улица „Сезам“, „Барни и приятели“, денс ритми като „Stayin Alive” на Bee Gees, “Dirrty” на Кристина Агилера, мелодични хитове като „American Pie” на Дон Маклийн, „America” на Нийл Даймънд, “Babylon” от Дейвид Грей, „Raspberry Beret” на Принс, “Cold” от Matchbox 20, рап - „All Eyez On Me” от 2Pac и „White America” на Eminem. Вероятно много мъчително за слушане се оказва и парче на дуета комици Бен Стилър и Джанийн Гарофало, намерило място в списъка на ЦРУ.

Превод и редакция: DarikNews