/ Getty Images
Американската тенис асоциация призна във вторник, че разрастването на пандемията от коронавирус може да продиктува отлагането на US Open, насрочено за август, съобщава АФП.

Но Американската федерация заяви, че няма да определя нова дата за своя водещ турнир от Големия шлем, без да се консултира с другите големи организатори на шампионата, Международната федерация по тенис, туровете на ATP и WTA.

Официално: УЕФА отложи Евро 2020!

"Признаваме, че такова решение не трябва да бъде взето едностранно", се казва в изявление на асоциацията, намеквайки за завоалирания удар на Френската федерация по тенис, която обяви по-рано във вторник, че премества втория Голям шлем от годината, Откритото първенство на Франция, от 20 септември до 4 октомври.

Отлагайки турнира, първоначално планиран да се проведе между 24 май - 7 юни, Френската федерация очевидно отказа да се консултира с другите заинтересовани страни в спорта.

Избраните дати, една седмица след текущото планирано приключване на US Open, изненадаха ATP и WTA.

Те влизат в конфликт с турнира за купата „Лейвър“ в Бостън, където най-добрите играчи в Европа се изправят срещу отбора на света.

Роджър Федерер вече заяви своето участие в турнира.

Отменят Уимбълдън при забрана за зрители

US Open, финалният турнир от Големия шлем в календара, се планира да се проведе на 24 август-13 септември в тенис центъра във „Флашинг Медоус“, Ню Йорк.

"Американската тенис асоциация продължава да планира US Open 2020 и към момента не предвижда никакви промени в графика", заявяват те.

"Все пак това са безпрецедентни времена и ние преценяваме всички наши възможности, включително възможността за преместване на турнира за по-късна дата."
 
БГНЕС