/ Gulliver/Getty Images
Турнирът ще се проведе следващото лято
Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе това лято, бе отложено за следващата година заради пандемията от коронавируса COVID-19. Новите дати за шампионата на Стария континент са 11 юни - 11 юли 2021.
 
УЕФА ще поиска 302 млн. евро от клубовете за отлагането на Европейското

Това бе решено днес след извънредна видеоконферентна среща на УЕФА с всички 55 членки на организацията и представители на Европейската клубна асоциация, европейските първенства и ФИФПро. Новината за важното решение бе оповестена първо от Норвежката футболна федерация.
 
УЕФА взе решение да отложи Европейските футболни финали за 2021 г. Първенството ще се играе в периода 11 юни - 11 юли догодина. Очаквайте още информация”, написаха от асоциацията.

По програма Евро 2020 трябваше да се проведе в периода 12 юни - 12 юли тази година в 12 различни държави в Европа.
 
Вижте подробности по темата на Gong.bg

Провеждането на първенството през следващото лято ще наложи още доста промени на футболния график. Финалът на Лигата на нациите трябва да се проведе на 2-6 юни 2021, за периода 9-26 юни е насрочено Европейското първенство за младежи до 21 години, а през юни 2021 трябва да се проведе и дебютното издание на Световната клубна купа на ФИФА.
 
УЕФА жертва Евро 2020 заради Шампионска лига и Лига Европа

Предстои УЕФА и националните лиги да вземат решение как ще се довършат Шампионската лига и Лига Европа и националните първенства през този сезон, като отлагането на Евро 2020 отваря прозорец това да бъде сторено през лятото, ако ситуацията с COVID-19 го позволява.