/ iStock/Getty Images
Ръководството на Европейската футболна централа – УЕФА, ще съобщи във вторник на всички национални федерации, че е готова да отложи Евро 2020, за да могат да бъдат завършени местните първенства и европейските клубни турнири – Шампионска лига и Лига Европа. Това твърди ирландското издание на вестник „Индипендънт”, цитирано от Gong.bg

COVID-19 във Формула 1, Макларън няма да стартира в Австралия

Надпреварата на Стария континент трябваше да се проведе в периода 12 юни – 12 юли, но според ръководните фактори в европейския футбол, това не може да се случи заради кризата с коронавируса.

Датата 12 юли, на която трябваше да се играе финала на Евро 2020, най-вероятно ще бъде използвана за финала в Шампионска лига. Дотогава от УЕФА се надяват, че националните първенства във всички държави, които за момента те са отложени, ще могат да бъдат завършени.

Коронавирусът спря и футбола в Англия

„Ще предложим на УЕФА отлагането на Европейското първенство. Ще се опитаме да завършим вътрешното първенство, защото смятаме, че е по-справедливо и по-правилно, заради сериозните жертви и инвестиции от страна на нашите клубове”, сподели Габриеле Гравина от Италианската футболна федерация.

Твърди се, че предложението ще бъде подкрепено от Висшата лига, както и други федерации от Европа. През уикенда от ФИФА обявиха, че всички международни мачове през март и април не трябва да се състоят и допълни, че клубовете не са длъжни да пускат играчите си за тези срещи.