/ БГНЕС
Отборът на Макларън няма да стартира на неделното състезание за Гран При на Австралия, след като член на отбора е дал положителна проба за коронавирус.

Надпреварата в Мелбърн трябва да открие новия сезон в най-престижния автомобилен спорт, като организаторите планират тя да е отворена за фенове, въпреки притесненията от разпространение на COVID-19.

"Член на нашия екип бе тестван и поставен под домашна карантина, веднага щом започна да показва симптоми, а сега вече е под грижите на местните здравни врати", съобщиха от Макларън.

В същото време шесткратният световен шампион Люис Хамилтън определи като "шокиращо" решението на Формула 1 състезанието в Мелбърн да се проведе по график и със зрители по трибуните.

"Наистина съм изненадан, че изобщо сме тук. Шокиращо е. Дори днес тук има много фенове. Изглежда сякаш целият свят реагира, макар и с известно закъснение, а ние - не. По-рано днес видяхме, че Тръмп затвори границите за Европа и НБА бе спряна, но Формула 1 си продължава", заяви Хамилтън пред журналисти.

Вече над 10 хиляди души се подписаха в подписка за отмяна на провеждането на състезанието в Австралия.