Цивилен живя нелегално няколко месеца във военна база в САЩ
Цивилен живя нелегално няколко месеца във военна база в САЩ / снимка: Guliver/Getty Images

Непознат цивилен не само е проникнал на територията на военната база Форт Браг, но и е живял там няколко месеца напълно необезпокоявано. Той спял в казармата, хранел се в столовата на гарнизона, но бил изобличен едва миналия месец, съобщи телевизионният канал "Фокс нюз".

"Уникална и много любопитна ситуация", призна говорителят на базата Томас Макколъм. Той потвърди, че самозванецът е бил арестуван на 16 декември.

Според сведенията на телевизията, мъжът се държал естествено, бързо печелел доверието на околните и не предизвикал подозрения в продължение на дълго време. Той се представял за курсант от свръхсекретна школа на територията на базата, така че се измъквал от задължителната подготовка, включваща физическа подготовка, стрелба, строева и др.

Измамата била разкрита заради негово недоглеждане. Той се опитал да пазарува в гарнизонния магазин, но не успял да представи на касата валиден личен документ военен образец, който му дава право на отстъпка при плащане.

Започнато е разследване, но без много шум, за да не се уронва авторитета на военната база, а и за да не се изкуши още някой да пробва да живее на гърба на армията.

Източник: БГНЕС