Ченгето-убиец от Ел Ей все още е на свобода
Ченгето-убиец от Ел Ей все още е на свобода / снимка: Reuters, архив

Откриха изгорен пикапа на полицая-убиец на ченгета Кристофър Дорнър, изоставена край ски-курорта Биг беър край Лос Анджелис. В автомобила, който бил със счупена ос, имало оръжия.

В издирването на обвинения за три убийства Дорнър участват над 100 полицаи, които се опитват да влязат в дирите му из покритите със сняг планини на Калифорния. Си Би Ес и Си Ен Ен твърдят, че убиецът е зарязал колата си, тъй като тя се е повредила. За всеки случай полицията иска да предотврати измъкването на Дорнър в Мексико, поради което на Сан Исидро, най-натоварената граница на САЩ, денонощно патрулират полицаи с бронирани жилетки и проверяват стриктно всяка кола.

В същото време актьорът Чарли Шийн разпространи видеозапис към Кристофър Дорнър (на снимката долу) с призив да му се обади. В своя манифест, в който обещава да избива полицаи от Лос Анджелис, Дорнър нарича вече уволненият от „Двама мъже и половина” Шийн „страхотен”. Поради което актьорът, който има дълга история с тежки запои и скандали, явно е решил да сподели с убиеца опита си за излизане от трудни ситуации.

Ченгетоубиец от Ел Ей все още е на свобода
netinfo

Във видео, огласено на сайта TMZ.com., Чарли казва следното: „Кристофър Дорнър? Чарли Шийн съм. Споменаваш ме в твоя манифест, така че искам да ти благодаря за милите думи. Призовавам те да ми се обадиш. Нека заедно да намерим начин как да бъде сложен край на всичко това. Обади ми се, чакам да си поговоря с тебе”.

Дорнър е уволнен от полицията в Ел Ей преди пет години и явно досега е трупал гняв, който го превърна в убиец, припомня БГНЕС. Издирването на описвания като „въоръжен и много опасен” бивш полицай се разпростря и в съседните на Калифорния щати Аризона и Невада. В смразяващ дъха меморандум по Интернет Дорнър заплаши да поведе война срещу хората с униформа на полицията на Ел Ей, независимо дали са на работа или в почивка. От първото му нападение досега на 3 февруари той извърши три убийства, една от мишените му е ранена.

Полицията на Лос Анджелис с подкрепата на други служби, включително ФБР, е поставила под усилена охрана 40 от потенциалните мишени на убиеца.