Разделени физически, но заедно в сърцата си. Българи от цял свят отправиха общо послание към близките си за Коледа. Със своя видео поздрав те напомниха, че семейството остава заедно, независимо от километрите, които го делят.

Всички наши сънародници във видеото живеят в различни държави по света. И щяха да се приберат в България за празниците както всяка друга година досега, ако не беше пандемията, разказва NOVA.

За да стопят границите, Лора и още пет българки, които дълги години живеят в Италия, решават да се свържат със свои сънародници от почти всяка точка на света. И създават емоционално видео послание за своите близки. В които участват и самите те.

„Семейството не е местоположение – семейството е духовно обединение“ – това изречение е като едно успокоение поне за мен, защото няма да съм вкъщи на Коледа – нещо, което не се е случвало от 10 години”, споделя Лора Хаджидимиева и допълва: „В момента, в който започнаха да ми изпращат видеата, това беше като едни мънички светлинки, които започнаха да се запалват. Надявам се тази светеща верига да освети и вас”.