Броят на загиналите в рафинерията във Венецуела достигна 41 души
Броят на загиналите в рафинерията във Венецуела достигна 41 души / снимка: Reuters

До 41 души нарасна броят на загиналите в най-голямата рафинерия във Венецуела. Представител на болницата в съседния град Пунто Фихо съобщи, че са починали двама пациенти с тежки изгаряния, предаде ИТАР-ТАСС. Състоянието на други седем пострадали е стабилно, а деветима са били изпратени в специализирания център по изгаряния в град Маракайбо.

Пожарът, който избухна в складовата зона след мощна експлозия, предизвикана от изтичане на газ в събота, продължава да бушува, предаде Франс прес. Огромните пламъци се виждат на няколко км разстояние от рафинерията Амуай, предава БТА. Силите на реда продължават да блокират зона до 300 м от инсталациите.

Пожарът вече е ограничен в само два от общо деветте резервоара със суров петрол, съобщи на място вицепрезидентът Елиас Хауа. Вятърът, който постоянно сменя посоката си, усложнява работата на пожарникарите, но пожарът е под контрол, заяви той.

Инсталациите на рафинерията, спрени заради бедствието, няма да възобновят работа, преди огънят да бъде напълно потушен, заяви представител на държавната петролна компания PDVSA, цитиран от Ройтерс.