/ iStock/Getty Images
Степента на влошаване на състоянието на природата е "много плашещо", предупреди британски учен в навечерието на протест за опазването на околната среда в Лондон, съобщи Пи Ей мидия/ДПА.

Повече от 350 неправителствени организации и компании взеха участие в демонстрацията "Възстановете природата сега" в събота в Лондон. Според организаторите на събитието са се стекли десетки хиляди участници.

Множество знаменитости, сред които и актрисите Джуди Денч и Ема Томпсън, призоваха всички, които обичат природата, да се присъединят към протеста и да изпратят на политиците посланието опазването на околната среда и климата да са приоритет в кампанията за предстоящите избори в страната и за следващия парламент.

Състоянието на природата се влошава навсякъде по света от десетилетия, каза Чарли Гарднър, старши преподавател в Института Дърел по опазване на природата и екология. "Това се случва в реално време - реални, видими промени в природния свят около мен и са опустошителни. Това е много плашещо. Живея в страх как ще изглежда бъдещето", каза той.

Гарднър смята, че учените са си свършили работата. "Събираме данни, събрахме всички доказателства, които ясно показват, че се нуждаем от промяна, и предадохме тези данни на правителствата, използвахме всички подходящи канали, за да се опитаме да обясним колко важно е всичко", заяви преподавателят.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Антоанета Маркова, БТА